Българска Агенция по Безопасност на Храните

Българска Агенция
по Безопасност на Храните

Сигурност всеки ден

Новини

Какво ядем и с какво се опитват да ни залъжат? С този въпрос се обърнахме към директорът на Агенцията по безопасност на храните Пламен Моллов в студиото на “Още от деня”.

(10.04.2014) За да се засили контролът от страна на Агенцията трябва да се включи и гражданското общество, активните потребители биха били достатъчно полезни в насочване на вниманието на инспекторите с конкретни и точни сигнали. В тази връзка на днес, 10 април БАБХ организира Ден на отворените врати във всичките 28 Областни дирекции по безопасност на храните в страната. Инициативата се прави с цел да информират гражданите за работата на Агенцията и да привлекат активни потребители, които да съдействат при осъществяване контролната дейност на Агенцията.

(08.04.2014) „След въвеждането на новите практики за контрол, ефективността на Българската агенция по безопасност на храните е повишена близо 150 пъти.“ Това съобщи изпълнителният директор на БАБХ проф. Пламен Моллов на пресконференция днес.

“Преди месец обявих мерките на Агенцията по безопасност на храните, които предприехме с оглед подобряване на ефективността на контрола и гарантиране безопасността на потребителите. В резултат на действието на тайни агенти, мобилни групи и ротацията на екипи на възлови позиции, се получиха изненадващи резултати”, каза проф. Моллов в сутрешния блок на БНТ.

(12.03.2014) Допълнителните проверки на пилешкото месо не показват наличие на растежни хормони. Експерти към Българската агенция по безопасност на храните изследваха допълнителни проби и от птичи стада, и от кланици. Пробите са извън действащата Национална мониторингова програма за контрол на остатъци (НМПКО), която се изпълнява постоянно.

(28.02.2014) При съвместни проверки на инспектори от отдел “Контрол на храните” при Областна дирекция по безопасност на храните-Ловеч и Икономическа полиция в търговска мрежа с.Крушана, обл.Ловеч установиха, наличие на около 200 кг. халва с производител ЕТ”Водопада” с.Александрово.

(28.02.2014) По информация на “скрит клиент” експерти от Централно управление на Агенцията по безопасност на храните извършиха проверка в цех за производство на тестени храни на фирма „ИНВЕСТ МЕЛИ БГ“ ООД гр. Хасково.

(26.02.2014) Статистиката показва, че през последните 15 години няма нито едни случай на констатирано наличие на хормони в храни на територията на целия Европейски съюз, според справка в системата RASFF.

(24.02.2014) Днес, 24 февруари 2014 година се проведе откриваща конференция по проект "Обучения за повишаване на знанията, уменията и компетентността на ръководните и експертните кадри на БАБХ, с цел осигуряване на ефективно функционираща система за управление на качеството в лабораториите по дейности, свързани с официалния контрол".

(18.02.2014) Празниците са повод за равносметка, но и предизвикателство. След успешното провеждане на кампанията „Храните под контрол 24/30“, екипът на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) си постави амбициозната цел да продължи кампанията под името „Храните под контрол 365”.

Предишна страница 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща страница
Подай сигнал онлайн
Проекти
Проекти по ОПАК
Земеделски производители
Добри практики и ръководства

Система за бързо съобщаване RASFF