Българска Агенция по Безопасност на Храните

Българска Агенция
по Безопасност на Храните

Сигурност всеки ден

Новини

(18.07.2014) Българска агенция по безопасност на храните стартира изпълнението по проект „Изграждане и внедряване на информационна система на БАБХ за обслужване и автоматизиране на процесите по обработка на вноса на животински продукти и продукти от неживотински произход”. Подписан е договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 13-31-9 от 04.04.2014 г.,финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

(11.07.2014) Днес в БАБХ, в присъствието на доц. Даниела Бобева, вицепремиер на Република България, проф. Пламен Моллов, изпълнителен директор на БАБХ, както и на експерти от Агенцията, представители на Министерски съвет, на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията бяха представени пред бизнеса пет комплексни административни електронни услуги, които Агенцията престои да въведе в цялата страна.

(08.07.2014) След подадена нотификация по системата RASFF за наличие на салмонела в пилешко месо с произход Франция, Областна дирекция по безопасност на храните, град Пловдив е възбранила всичките налични 178 килограма от продукта. Няма количества от заразеното месо, които да са достигнали търговската мрежа на град Пловдив. Цялото количество е обезвредено на екарисаж.

Всичко, което има w продукта, дали причинява алергия и къде е родено прасето, пише на новите опаковки
Еврорегламент за етикетите на храните влиза в сила от 13 декември 2014 г.

(03.07.2014) 2 057 домашни животни и неваксинирани кучета и котки бяха обхванати в рамките на цялостната кампанията за мерки срещу разпространението на болестта „бяс“ в община Благоевград. Кампанията бе извършена под контрола на официалните лекари към Областна дирекция по безопасност на храните - Благоевград.

(26.06.2014) Това стана на дискусия, организирана от “24 часа”, “Труд”, "България днес" и Агенцията по безопасност на храните

Нужен е изцяло нов закон за храните. Около това се обединиха държава и бизнес вчера по време на емоционална дискусия, организирана от “24 часа”, “Труд”, “България днес” и Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).

(26.06.2014) Нужен е изцяло нов закон за храните, който да е ефективен срещу сивата икономика в сектора и да бъде в помощ на потребителя. Около това се обединиха вчера експертите от Българската агенция за безопасност на храните и представители на хранителния бранш на дискусия “Море от храни”, организирана от “Вестникарска група България”.

(26.06.2014) Слагат по-големи букви, уточняват произхода на храните
Колко точно е тлъсто смляното месо ще бъде изписвано на етикетите от 13 декември тази година. Тогава в сила влизат изисквания от нова евродиректива,съобщи д-р Кремена Стоева от Агенцията по безопасност на храните на дискусията "Море от храни", организирана от "24 часа", Друд" и "България Днес".

(25.06.2014) Потребителят да е в центъра на вниманието при изработването на изцяло нов Закон за храните. Това каза изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните проф. Пламен Моллов на провелата се днес дискусия „Море от храни“.

Предишна страница 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща страница
Подай сигнал онлайн
Проекти
Проекти по ОПАК
Земеделски производители
Добри практики и ръководства

Система за бързо съобщаване RASFF