Начало Пресцентър Новини Поздравителен адрес от генералния директор на АРИБ по случай Деня на растителната защита

Поздравителен адрес от генералния директор на АРИБ по случай Деня на растителната защита

16.01.2022

 

УВАЖАЕМИ ПРОФ. ДАСКАЛОВ,

На 16 януари отбелязваме 126 години растителнозащитна дейност в България. В деня на професионалния празник на работещите в областта на растителната защита, Асоциация Растителнозащитна Индустрия България (АРИБ) поздравява всички, чиито знания, умения, и усилия са свързани с този изключително важен сектор в земеделието, на който разчитаме да се отглеждат здрави растения за производство на чиста храна.

Селското стопанство е изправено пред много предизвикателства. Не само трябва да произвежда повече храна, фуражи и други суровини, за да задоволи растящите нужди на нарастващото население, но и трябва да допринесе за икономическия просперитет и социално благополучие, като същевременно защитава природните ресурси – в изпълнение на целите на Зелената сделка и стратегията От фермата до трапезата.

Бъдещето на защитата на културите означава разумен баланс между нуждите на природата, земеделието и обществото. В динамиката на променящия се свят ролята на растителната защита за добивите и здравето на растенията ще бъде определяща да се гарантира жизнеспособността на селското стопанство и предлагането на безопасна и устойчива храна.

От името на фирмите-членове на АРИБ пожелавам на всички растителнозащитници крепко здраве, вдъхновение за висок професионализъм, лично щастие и да запазим традициите наука, бизнес и администрация да сме заедно и диалогични в намиране на най-добрите решения за ефективна защита на културите и ускорени иновации за постигане на желания резултат по отношение на производителността на земеделието и опазване на околната среда.

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

С УВАЖЕНИЕ:

НЕЛИ ЙОРДАНОВА                                             

ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР АРИБ